Hur många tidszoner har Ryssland?

Hur många tidszoner har Ryssland

Ryssland har flest tidszoner i världen. Så hur många tidszoner har Ryssland? - 11 stycken! Tidszonerna sträcker sig från Kaliningrad i väst med tidszonen UTC +02:00 (samma tidszon som Finland när Europa inte observerar sommartid) - till Anadyr i östra Ryssland med tidszonen UTC +12:00.

Tidszoner i Ryssland

UTC +/- Tidszon Exempelstad
UTC+02:00 Eastern European Time Kaliningrad
UTC+03:00 Moscow Time Moskva
UTC+04:00 Samara Time Samara
UTC+05:00 Yekaterinburg Time Jaketingburg
UTC+06:00 Omsk Standard Time Omsk
UTC+07:00 Krasnoyarsk Time Krasnojarsk
UTC+07:00 Novosibirsk Time Novosibirsk
UTC+08:00 Irkutsk Time Irkutsk
UTC+09:00 Yakutsk Time Jakutsk
UTC+10:00 Vladivostok Time Vladivostok
UTC+11:00 Magadan Time Magadan
UTC+11:00 Sakhalin Time Sachalin
UTC+12:00 Anadyr Time Anadyr
UTC+12:00 Kamchatka Time Kamtjatka

MSK istället för UTC

Ryssland använder sig av tidsskillnad till MSK (Moskva) istället för UTC (Koordinerad universell tid).

Exempel:
Moskva är MSK +00:00 och Kaliningrad MSK -01:00.





Uppdaterad

2018-04-24 kl. 05:45


Relaterade sidor