Internationella flickdagen 2017

Internationella flickdagen © iStock

Foto: Internationella flickdagen © iStock

Den internationella flickdagen instiftades av FN år 2011 för att lyfta fram och ta itu med de utmaningar och behov, som flickor runt om i världen står inför t.ex. barnäktenskap (läs mer om detta i artikeln). Den internationella flickdagen infaller årligen den 11 oktober. I år är det nu på onsdag! Dagens namn är en direktöversättning av det engelska och officiella namnet International Day of the Girl Child.

Barnäktenskap

Enligt information från FN är idag ca 700 miljoner flickor under 18 år gifta - och en tredjedel av dessa flickor är under 15 år. FN arbetar kontinueligt med att upplysa och utbilda - för att förhindra problemet med barnäktenskap. Därför har den 11 oktober - i syfte att uppmärksamma flickors situation runt om i världen - märkts som den internationella flickdagen (eller International Day of the Girl Child) av FN.

Vill du läsa vidare om den internationella flickdagen, rekommenderar jag dig att du klickar dig vidare till webbplatsen jag listat som källa till denna artikel! På sidan (UN Women) kan man t.ex. läsa berättelser om människor som stått upp för flickors rättigheter och lära sig mer om flickdagen!

Läs vidare

Uppdaterad

2021-05-24 18:46

Publicerad

2017-10-07 08:32


Relaterade sidor